Home » català » A INTERNET I LES XARXES SOCIALS SER-HI ÉS EXISTIR

cropped-cropped-boca-orella1.jpg

En l’actualitat, els mitjans de comunicació poden consumir-se de la forma convencional (diaris en paper, televisió, ràdio…) però també, gràcies a les noves tecnologies, es poden consultar i seguir a través d’internet en molts tipus de dispositius (mòbils, ordinadors, tauletes, Smart TVs…) i en molts formats (a la carta, en directe, a les xarxes socials…). Tot i els dubtes i les incerteses que hi ha sobre el futur dels mitjans de comunicació, sí que podem afirmar que ens trobem en un moment en què aquests són multiplataforma i elaboren continguts en diversos formats i per a diversos suports. A més, els usuaris cada vegada estan més avesats a consultar i consumir continguts d’una forma transversal i a través de diversos aparells.
A tall d’exemple, un diari publica cada dia en format paper però també compta amb un diari digital on actualitza les informacions i les comparteix a través de les xarxes socials. Nosaltres, com a usuaris, podem estar consumint una notícia al diari en paper i comentar-la a Twitter o trobar-la directament a la xarxa social i repiular-la , fent-la arribar a més gent, o comentar-la, expressant la nostra opinió. Us plantegem un altre cas, potser més clar o evident: podem estar mirant la televisió i comentant en directe amb una etiqueta (hashtag) o amb un nom d’usuari concret que el mateix programa ens indica (si em permeteu donar la meva opinió, penso que aquestes experiències són molt enriquidores per a l’usuari ja que pot compartir, a temps real, l’experiència amb altres persones que, sovint, ni tan sols coneix).

cropped-xarxes-socials.jpg

Fins ara hem fet referència als mitjans de comunicació, però us hem de dir que no són un cas a part. En el cas de les empreses i entitats passa quelcom semblant. No n’hi ha prou amb què exerceixin la seva feina amb normalitat (per exemple la cuina, el servei, etc. en un restaurant) sinó que també s’han de fer visibles a la xarxa i establir unes bones bases de comunicació per a difondre el seu projecte i vetllar per la seva reputació. Cal pensar que, avui dia, una empresa que no té presència a internet no es pot fer visible per a un gran nombre de possibles clients i, de fet, arriba a generar fins i tot desconfiança entre els usuaris, que tenen per costum consultar informació sobre empreses, serveis o fer consultes directes amb l’empresa, entre altres. Cada vegada més, els usuaris, abans de visitar una botiga o contractar un servei, fan un cop d’ull al cercador d’internet o a les xarxes socials per a consultar la informació que s’hi ha compartit o per saber que és el que en pensen altres usuaris. No ser-hi, doncs, es pot interpretar com una falta de transparència o d’interès de l’empresa o entitat.

És per tot això que des de Boca-Orella Comunicació us animem a introduir-vos al món de les xarxes socials, a crear una pàgina web si és que no la teniu, a mostrar-vos oberts amb els vostres públics, responent els seus dubtes i les seves inquietuds. Estem segurs que, si ho feu amb “carinyo”, guanyareu en reputació i en clients. Això sí, no us recomanem que obriu perfils que després no s’actualitzaran i que quedaran navegant per la xarxa amb informacions que es quedaran obsoletes o que seran incompletes. Potser és pitjor aquesta imatge de deixadesa que el fet de no ser-hi.

Si teniu qualsevol dubte o voleu orientació, podeu contactar-nos al telèfon 666118998 o escriure’ns al correu electrònic soniaferrer@bocaorella.com.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someonePrint this page

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Name *
Email *
Website